LIVE LIFE SIMPLY AND ENJOY IT

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

käsityöt hyytyneet..

Jotenki työt vieneet tällä viikolla mehut ja perjantaina töissä ääni yllättäen painoksissa: viikonloppu mennyt pää purkissa (pää täynnä räkää, kurkku kipeä). Kuvittelin muka jotain tekeväni (siis käsitöitä, luin kylä eilen kirjan: Carrien nuoruusvuodet) ,mutta ainoastaan sain kahdesta laatikosta yhdistettyä sängynaluslaatikkoon suurimmat tilkut. Koskahan jaksan ne pikkusilput, leikatut työt, jämätilkut (yhdistetyt, valmiiksi leikatut..) yms. laittaa vielä jotenkin järjestykseen.  Yllä kuvassa lähinnä puuvillat, kestovaippakankaat, fleecet,pellavat yms. vielä muualla. Yritin siis tehdä kodinhoitohuoneen laatikoihin tilaa, jospa vauvan kamppeita sais sinne kun ajattelin siellä pääosin pyllyn pestä ja vaipat vaihtaa...

Vielä 10 viikkoa odotusta ja maha iso. Noita kankaita ku laittelin, en meinannu enää ylös päästä (selkä meni niin tönköksi).

lauantai 19. helmikuuta 2011

lastenhuoneeseen taulu

 Eilinen kului tällaisen askartelun parissa. Aikaa meni varmaan 5-6h (edellisenä iltana tein alla olevat piirrokset lyijykynällä, maalaamiseen ainakin 4h..). Idean sain lastenhuone.fi -sivuilla olleesta matosta.

Ensin piirsin ison ympyrän, jonka jälkeen suorin viivoja keskipisteen kautta. Taloja piirtelin erikokokoisia ja ikkunoita suunnittelin myös keskipisteen avulla (ylhäältä leveämpiä).

 Tässä talot maalattuina sekä koekappale, jonka tein tussilla. Alunperin tein tytön kanssa piirrellessä tuon tussipiirustuksen, mutta ajattelin sen sitten sopivan myös tulevaan vauvanhuoneeseen tauluksi. Tarvikkeet maksoivat (ilman pensseleitä, joita ois pitänyt hankkia pienempiä) n. 25e (pullovärit ja kehys 60x60cm).
 Ympäristö tuotti päänvaivaa, mutta tein sitten erivärisiä pilviä. Tässä viimeistelyä vailla valmiina.
Lopuksi maalasin piiput ja rajasin m-tussilla talot. Taulun asentoa en ole miettinyt; voi laittaa mitenpäin vain ja aina on oikeinpäin;O)

tiistai 15. helmikuuta 2011

kesäneidot




Tämä tyttökaksikko valmistui viime viikonlopulla. Kuvaaminen taas kesti ja kuvauspaikkaakaan ei meinannu löytyä (roikkuvat wc:ssä), sillä ajattelemani valkoiset bambu(???) tikapuut olivat liian kapeat.

Tyttöjen muhkeat jalat muistuttavat mun nykyisiä jalkoja ;O)

Ja myöhässä (meni eilen aika mm. lääkärissä, nytkin tekee tiukkaa istua koneella) iloiset ystävänpäiväterveiset kaikille (erityisesti Merjalle, kiitos tekstarista).

perjantai 11. helmikuuta 2011

kukkaruusukkeen ohjeet

 Tässäpä ohjeita, miten tehdä kiva koriste laukkuun, paitaan, lahjaan.... Ohjekaava on kirjasta Ompele suit sait sukkelaan (Emma Hardy).

Iso kukka vajaa 7cm  (6,8cm) ja pieni 5,7cm. Ero voisi olla suurempikin ja ehkäpä alin kerros vielä hieman suurempi.

Ohjeen mukaan kolme eri kangasta, josta leikataan neljä kukkaa (mulla punanen ja toinen kuviokangas suurempaa kukkaa ja alinta kangasta pientä kukkaa se neljä). Ite leikkasin kaikki neljä taittelemalla kankaan neljään kerrokseen, koska reunojen ei tarvi olla niin tarkasti nätit.
 Sitten ommellaan harsipistoin ympyrä ja kiristetään kangas suppuun (kuviopuoli ulospäin).
 Neljä samanlaista kukkaa yhdistetään omaksi kerrokseksi.
Tässä valmiit kerrokset.

Kerrokset päälekkäin, sopivasta nauhasta rusetti ja jokin kaunis nappi päälimmäiseksi. Valitsemassani napissa oli liian pienet reiät neulalle, enkä jaksanut katkoa lankaa ja vaihtaa neulaa; vaihdoin napin.
Valmis työ. Taakse esim. hakaneula: helppo vaihtaa paikkaa.

perjantai 4. helmikuuta 2011

pulskaa ja kesäisempää


Tämä neitonen valmistui viime viikolla, mutta odottaa vielä ystäväänsä (joka toivottavasti valmistuu lähinpäivinä, alla kuvassa).
Ohjeet ja kaavat Tildan kesävihkosesta. Sydämetkin odottavat vain täytettä, ystävätär hiuksia ja kasvoja (mekkokin odottaa jo silitettynä).